Kurser

Kurser hösten 2021

Våra övriga kurser kommer att finnas på Studiefrämjandets hemsida i augusti!

  • Välkommen på skvallerträningsträning! 11 augusti, kl.17-19

Skäller din hund på andra hundar, drar i kopplet för att komma fram till dem, springer efter grannens katt eller gör utfall mot cyklister? Hanna berättar och visar vad skvallerträning är, och vilken nytta man kan ha av det, och sedan tränar vi tillsammans. Kostnadsfritt för dig som är medlem!

Vi håller till på lilla planen mellan klubbstugan och vägen, och stora planen är som vanligt öppen för egen onsdagsträning. Cafeterian har öppet, med fika till självkostnadspris. Anmäler dig gör du till kursmbk@outlook.com

  • Rallylydnad för nybörjare, 4 tillfällen med start 4 augusti kl.17.30

Kursledare: Caroline Bernhed

Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden ”kör” en bana enligt ”kartläsarens”, förarens, anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3-5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras. En rolig gren för dig som vill aktivera din hund!

Under den här kursen tittar vi på:

-nybörjarklass-skyltarna
-träning av kombinationer
-hur går tävling till?
-regler
-hur tränar man in momenten
-hur bygger man en bana?

Här kan du läsa mer om rallylydnad:
https://www.brukshundklubben.se/tavling-utstallning/rallylydnad/

Din hund behöver vara minst 6 månader gammal för att delta. Kostnad: 400 kr. Anmäl dig genom att maila kursmbk@outlook.com, och bifoga din adress, personnummer och lite info om din hunds ålder, ras och utbildningsnivå.

Vaccination och medlemsskap

För att gå kurs måste din hund vara vaccinerad mot valpsjuka enligt SKKs regler, och du måste vara medlem i Melleruds Brukshundklubb. Detta styrker du vid första kurstillfället genom att visa upp hundens vaccinationsintyg och ditt medlemskort, eller kvitto på inbetald medlemsavgift.

Medlemsavgiften betalas via den här länken: Svenska Brukshundklubben. Om du redan är medlem i en annan brukshundklubb kan du bli delbetalande hos oss, för 125 kr/år. Kontakta då vår kassör. Så fort du är medlem är du välkommen att träna på klubben när du vill!

Om du har frågor om våra kurser, kontakta då Malin Hjelmqvist på 070-6492747 eller kursmbk@outlook.com. På vår Facebook-sida hittar du alltid aktuella nyheter!